dijous, 1 d’octubre del 2015

LAS OCHO de CHOZAS CARRASCAL

VI NEGRE «LAS OCHO» de CHOZAS CARRASCAL.


La finca Chozas Carrascal es troba situada a 700 metres sobre el nivell del mar, en San Antonio de Requena, entre les poblacions de Requena i Utiel. En aquesta zona el vinyer té produccions escasses però d'alta qualitat, amb vins molt alcohòlics i concentrats. Es verema de matinada quan el raïm està fred. Compta amb dipòsits de formigó i acer, sent objecte d'estudi en la Universitat Politècnica de València. El celler Chozas Carrascal aposta per la protecció del medi ambient. En 2010 tots els seus vins van passar a tenir la certificació d'ecològics.

FITXA TÈCNICA:
Puntuacions de tast: 94 punts Guia Peñin 2015.
Tipus de vi: Vi negre amb criança.
Celler: Bodegas Chozas Carrascal, San Antonio-REQUENA (València).
Zona: DO Utiel-Requena.
Anyada: 2012.
Botella: 75 cl.
Varietats de raïm: Bobal, Monastrell, Garnatxa, Ull de Llebre, Cabernet Sauvignon, Cabernet Franc, Syrah i Merlot.
Graduació: 14% Vol.


ELABORACIÓ I CRIANÇA: Cada varietat es vinifica per separat. Fermentació a temperatura controlada a menys de 25ºC, amb maceració entre 2 i 3 setmanes depenent de cada varietat. Dos turbopigeage diaris, i dos deléstage durant la maceració a un i dos terços de la fermentació. En el trasbals se separa el vi flor del premsa. Per a “Las Ocho” s'utilitza únicament vi flor. Un 75% del vi destinat a “Las Ocho” es passa a barriques de roure francès d’Allier de 220 litres, mentre que un 25 % es manté en dipòsits. Abans de l'embotellat es fa el coupage final barrejant aquestes dues proporcions. El percentatge de cada varietat depèn amb l'anyada. 
Criança de 14 mesos en barrica de roure francès i 12 mesos en ampolla.
Temperatura de consum: 15ºC.

NOTES DE TAST:
Color: Roig robí amb intensa capa. Net i brillant.
Nas: Fruiter i balsàmic. Intens i elegant. Vainilla i torrats. Combinació de vuit varietats harmonitzades en barriques de roure dels boscos d’Allier.
Boca: Potent i carnós. Equilibrat en tot el seu recorregut en boca, a causa de tanins madurs i redons. Records balsàmics, vainilla, cafè i xocolata, amb un subtil toc mineral.
Harmonitza amb carns de be, pollastre, caça, favada, cocido madrileño o bullit valencià...






VINO TINTO "LAS OCHO" de CHOZAS CARRASCAL.


La finca Chozas Carrascal se encuentra ubicada a 700 metros sobre el nivel del mar, en San Antonio de Requena, entre las poblaciones de Requena y Utiel. En esta zona el viñedo tiene producciones escasas pero de alta calidad, con vinos muy alcohólicos y concentrados. Se vendimia de madrugada cuando la uva está fría. Cuenta con depósitos de hormigón y acero, siendo objeto de estudio en la Universidad Politécnica de Valencia. La bodega Chozas Carrascal apuesta por la protección del medio ambiente. En 2010 todos sus vinos pasaron a tener la certificación de ecológicos.

FICHA TÉCNICA:
Puntuaciones de cata: 94 puntos Guia Peñin 2015.
Tipo de vino: Vino tinto con crianza.
Bodega: Bodegas Chozas Carrascal, REQUENA (Valencia).
Zona: DO Utiel-Requena.
Añada: 2012.
Botella: 75cl.
Variedades de uva: Bobal, Monastrell, Garnacha, Tempranillo, Cabernet Sauvignon, Cabernet Franc, Syrah y Merlot.
Graduación: 14% Vol.

ELABORACIÓN Y CRIANZA: Cada variedad se vinifica por separado. Fermentación a temperatura controlada a menos de 25ºC, con maceración entre 2 y 3 semanas dependiendo de cada variedad. Dos turbopigeage diarios, y dos deléstage durante la maceración a uno y dos tercios de la fermentación. En el descube se separa el vino flor del prensa. Para Las Ocho se utiliza únicamente vino flor. Un 75% del vino destinado a Las Ocho se pasa a barricas de roble de francés de Allier de 220 litros, mientras que un 25 % se mantiene en depósitos. Antes del embotellado se hace el coupage final mezclando estas dos proporciones. El porcentaje de cada variedad depende con la añada. 
Crianza de 14 meses en barrica de roble francés y 12 meses en botella.
Temperatura de consumo: 15ºC.


NOTAS DE CATA:
Color: Rojo rubí con intensa capa. Limpio y brillante.
Nariz: Frutal y balsámico. Intenso y elegante. Vainilla y tostados. Combinación de ocho variedades armonizadas en barricas de roble de los bosques de Allier.
Boca: Potente y carnoso. Equilibrado en todo su recorrido en boca, debido a taninos maduros y redondos. Recuerdos balsámicos, vainilla, café y chocolate, con un sutil toque mineral.

Armoniza con carnes de cordero, pollo, caza, fabada, cocido madrileño o bullit valencià... 

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada